Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Αντουανέτος και Αντουανέτα

Φωνές, οργή και βία από παντού, από δεξιούς, από αριστερούς, από πασόκους. Συντρίμμια από μια Ελλάδα που κατέρρευσε,που έφυγε ανεπιστρεπτί. Και η περίφημη μεσαία τάξη, αυτοί που κοιμήθηκαν μ΄ Αρμάνι και ξαναξύπνησαν τσοπάνοι, φοβούνται τώρα, τι τους ξημερώνει, κι όσο φοβούνται τόσο οργίζονται. Ξεστομίζουν θυμωμένοι βολικές βεβαιότητες της προηγούμενης κατάστασης, παντελώς άχρηστες πια, αλλά αυτές έχουν, ποιος να σκεφτεί τώρα που είναι ακόμα η ώρα του σοκ.

Οι μόνοι που δεν έχουν πάρει χαμπάρι τίποτα είναι οι πολιτικοί και οι βουλευτάδες. Ίσως γιατί στην επιφάνεια, γι αυτούς δεν άλλαξε τίποτα. Προχθές η Βουλή απέρριψε με εντυπωσιακή πλειοψηφία την άρση της ασυλίας τεσσάρων απ΄αυτούς, ξεφτιλίζοντας γι άλλη μια φορά κάθε έννοια δικαιοσύνης και ισονομίας. Η δικαιολογία; Η αρμόδια επιτροπή της βουλής έκρινε ότι τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται έχουν σχέση με την πολιτική τους δράση. Απόλυτα ειλικρινείς μέσα στην αδιαντροπιά τους, γιατί όντως τα ρουσφέτια, οι διορισμοί και οι πολεοδομικές παραβάσεις είναι οι μοναδική τους πολιτική δραστηριότητα.

Εμφανίστηκαν και κάποιοι άλλοι βολευτές του Πασόκ και δεν ψηφίζουν, λέει, ένα νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος γιατί δυσκολεύει (δεν απαγορεύει όπως θα έπρεπε) το χτίσιμο σε περιοχές natura, ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Περνάει κρίση η οικοδομή και για να μην περνάει, η λύση είναι να χτίσουμε τα βουνά, τις λίμνες και τα δάση. Η δε Κυβέρνηση αντί να τους πάρει με τις κλωτσιές το συζητάει... Αυτός που διόρισε έναν κοπρίτη είναι δέκα φορές κοπρίτης, λέει τώρα ο Πάγκαλος. Αυτός που θέλει να καταστρέψει το φυσικό περιβάλλον της χώρας του για δυο τοπικά μικροσυμφέροντα, για δυο σταυρουδάκια στις επόμενες εκλογές τι είναι; Η κόπρος του Αυγεία είναι και ποιος θα την καθαρίσει πριν βουλιάξει από το βάρος της η Ελλάδα...

Πήγη: "Βουλευτικό άσυλο ανιάτων..." του Γιάννη Δερμεντζόγλου

1 σχόλιο:

  1. Πρόσφατα αγοράσαμε το σπίτι μας με τη βοήθεια του κ. Benjamin Lee, ενός υπευθύνου δανείων που με βοήθησε και τον σύζυγό μου με δάνειο 5.000.000 USD και η όλη εμπειρία ήταν χωρίς άγχος και μας άφησε απίστευτα ικανοποιημένους. Ήμασταν εκτός κράτους, αλλά η απόσταση δεν ήταν θέμα και ο κ. Benjamin Lee ήταν πάντα διαθέσιμος για συζήτηση. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα στον κ. Benjamin Lee και την ομάδα του για ενεργό καθήκον των αιτούντων δανείων να χρησιμοποιούν τον κ. Benjamin Lee σε οποιοδήποτε είδος δανείου. Ο κ. Benjamin Lee Πληροφορίες Επικοινωνίας, email: 247officedept@gmail.com Ή WhatsApp Chat: + 1-989-394-3740 .

    ΑπάντησηΔιαγραφή